Zeven vette jaren
Image default
Aanbiedingen

Dingen die je moet weten over elektrische raamdecoratie!

Je huis laten automatiseren is momenteel een van de populairste innovaties die de binnenhuisarchitectuur beïnvloeden. Slimme huishoudelijke apparaten hebben de manier waarop we wonen en voor onze huizen zorgen veranderd. Er is bijna geen apparaat dat niet op afstand bediend kan worden, en raambekleding is geen uitzondering. 

Wat zijn gemotoriseerde of elektrische raamdecoratie en hoe werken ze?

Een elektrische raamdecoratie, ook wel gemotoriseerde raambekleding genoemd, is een jaloezie of rolgordijn dat met een elektrische motor wordt bediend en met een afstandsbediening wordt bediend. Dit betekent meestal dat de heffunctie gemotoriseerd is, maar het kan ook gelden voor de kantelfunctie van een jaloezie. Omdat er minder snoeren aan een gemotoriseerd rolgordijn bungelen, maakt dit ze vaak een veiliger keuze voor huizen met kinderen of huisdieren.

Elektrische rolgordijnen en jaloezieën worden vaak aangedreven door een lithium batterijpakket (meestal AA-batterijen), maar sommige hebben ook een oplaadbare motor die met een usb snoer op een stopcontact wordt aangesloten als hij opgeladen moet worden. De levensduur van een batterijpak versus de levensduur van een enkele lading van een oplaadbare motor is ongeveer gelijk. Een enkele lading gaat meestal 6 maanden tot een jaar mee, maar de precieze levensduur varieert naargelang hoe groot je kap is en hoe vaak hij gebruikt wordt.

Kunnen gemotoriseerde jaloezieën op mijn slimme apparaat worden aangesloten?

De compatibiliteit met slimme apparatuur verschilt van merk tot merk. Behalve een afstandsbediening zijn veel gemotoriseerde jaloezieën en rolgordijnen ook compatibel met een app die je op je telefoon of tablet kunt downloaden om de jaloezieën te programmeren en te bedienen.

Gemotoriseerde raambekleding is net zo betrouwbaar als standaard raambekleding. Maar houd er rekening mee dat op batterijen werkende zonweringen regelmatig opgeladen moeten worden, afhankelijk van het gebruik. De meeste standaard raamdecoraties hebben een gemiddelde levensduur van 3-10 jaar. Hoe vaak je je jaloezieën of rolgordijnen gebruikt kan ook een invloed hebben op hun levensduur.

Zijn gemotoriseerde jaloezieën luidruchtig of lawaaierig?

Dit is een goede vraag. Zijn de motoren luid? De decibellen voor gemotoriseerde jaloezieën variëren naargelang het merk, het soort product en eventueel de grootte van de raambekleding. Gemotoriseerde jaloezieën zijn echter ontworpen met het oog op volume, zodat ze heel stil zijn en slechts een zacht zoemend of zoemend geluid produceren.

https://www.raamdecoratie.com