Zeven vette jaren
Image default
Aanbiedingen

Een occasion kopen? Hier moet je op letten!

Een tweedehands auto kopen kan een goede manier zijn om geld te besparen. Er zijn namelijk enorm veel occasions verkrijgbaar waarmee je nog jarenlang rijplezier kunt ervaren. Er zijn enkele belangrijke zaken waar je op moet letten om ervoor te zorgen dat je geen miskoop doet. Wij vertellen hier meer over. Benieuwd? Lees dan snel verder.

 

De algemene staat van de auto

 

Een verkoper is altijd verplicht om aan te geven of een auto gebreken heeft. Toch is het belangrijk om ook zelf goed te kijken naar de algemene staat van de auto. Dit betekent dat je de auto van binnen en buiten moet bekijken, evenals onder de motorkap. Let hierbij op tekenen van slijtage of andere vormen van schade. Je wilt natuurlijk niet achteraf voor onaangename verrassingen komen te staan. 

 

De kilometerstand

 

Het is goed om te weten hoeveel kilometers een occasion al heeft gereden. Een auto met veel kilometers op de teller kan een grotere kans hebben op problemen. Toch betekent het niet altijd dat een auto met een lage kilometerstand in betere staat is dan een auto met een hoge kilometerstand. Wanneer een vorige gebruiker de auto weinig heeft gebruikt en enkel korte afstanden heeft gereden, kan dit ook slecht zijn voor de auto. Probeer daarom zoveel mogelijk te weten te komen over het voorgaand gebruik van de auto.

 

De garantie 

 

Het is niet vanzelfsprekend dat je garantie krijgt op een occasion. Bekijk daarom van tevoren goed de garantievoorwaarden, voordat je de keuze maakt om de auto aan te schaffen. Bij erkende autobedrijven is de kans het grootst dat je wel garantie krijgt op tweedehands auto’s.

 

De juiste occasion voor jou

 

Wil je graag zo snel mogelijk een occasion kopen? Neem dan eens een kijkje bij Bochane. Hier vind je een ruim aanbod aan occasions van verschillende merken, waaronder bijvoorbeeld Renault Kadjar occasions. Door het ruime aanbod vind je hier vast de auto die voldoet aan jouw wensen. Wil jij er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt? Laat je dan adviseren door één van de specialisten en maak een proefrit om te ervaren hoe de auto rijdt. 

 

https://www.bochane.nl/