Zeven vette jaren
Woning en Tuin

Game of Thrones: Prachtige meubelstukken

Game of Thrones meubelontwerpen kunnen trendsetters zijn, hoewel alles daaraan de hedendaagse trends tegenspreekt. Mid-century modern? Dit is meer middeleeuwse retro.

De barokke stukken, donker gekleurd, suggereren dat Westeros-burgers een grote groep vakmannen, houtbewerkers en timmerlieden bevatten die goed opgeleid zijn in het klassieke timmerwerk. Zittingen worden gekenmerkt door “lacey” houtsnijwerk, robuust leer met veel grote koperen nagels. Veel van deze kunstwerken lijken Italiaans geïnspireerd.

Game of Thrones, voor de mensen die geen televisie kijken op de bank in hun Beeren ondergoed of media lezen, is een fenomeen dat onlangs haar zevende seizoen heeft gelanceerd. Het is een Amerikaanse fantasiedrama televisie serie op HBO gebaseerd op A Song of Ice and Fire, George R. R. Martin’s serie fantasie romans, waarvan de eerste de titel Game of Thrones draagt.

Gefilmd in een studio in Belfast en op locatie elders in Noord-Ierland, Kroatië, IJsland, Marokko, Spanje, Malta, Schotland en de Verenigde Staten, heeft de serie zeer veel lof geoogst en blijft het jaar na jaar succesvol. In 2014 heeft Game of Thrones de Sopranos overschreden om de titel van meest populaire HBO-show in de geschiedenis van het kanaal.

De serie, die op de fictieve continenten van Westeros en Essos ligt, aan het einde van een decennium lange zomer, verbindt diverse plotlijnen met een grote cast. De eerste verhaallijn volgt een burgeroorlog tussen verschillende nobele huizen voor de ijzeren troon van de zeven koninkrijken; De tweede dekt de toenemende bedreiging van de komende winter en de legendarische wezens en vurige volkeren van het noorden; De derde beschrijft de pogingen van de verontwaardigde laatste afstammeling van de afgestorven heersende dynastie van het rijk om de troon terug te vorderen. U vindt Game of Thrones geïnspireerde items bij veel sites. Bekijk eens de prachtige eikenhouten tafels en boomstamtafels bij Tafels99.

https://www.tafels99.nl/