Zeven vette jaren
Image default
Aanbiedingen

Geef je ramen karakter met raamfolie

In huis wordt er vaak veel tijd besteed in het decoreren van je huis. Denk hierbij aan kasten die vol staan met woonaccessoires of bloemen. Alleen zijn er meer mogelijkheden om je huis meer van jezelf te maken. Laat je huis voor je spreken. Geef daarom eens extra karakter aan je huis door raamfolie te gebruiken. Je kunt je ramen gemakkelijk beplakken met raamfolie. Er zijn echt heel veel verschillende soorten te verkrijgen. Wist je bijvoorbeeld dat statisch en zelfklevend verschillend is? In dit blog leggen we je wat meer uit over raamfolie. Hoe het gebruikt wordt en een greep uit wat je allemaal hebt.

 

Statisch of zelfklevend?

Als je nog geen expert bent met het plakken van raamfolie snappen we dat je dit misschien niet weet. Er is namelijk een verschil tussen statisch en zelfklevend. Statische raamfolie plakt namelijk door middel van statische elektriciteit. Hier komt geen lijm aan te pas. Daarom is dit een goed type om te gebruiken als je nog niet zo ervaren bent. Het is namelijk gemakkelijk te corrigeren en plakt niet permanent. Zelfklevende raamfolie daarentegen plakt door middel van een lijmlaag. Dit betekent dat het gelijk vast zit als je het plakt. Hiervoor is dus net even wat meer ervaring nodig. Ben je niet ervaren? Geen nood! Gebruik extra veel water met aanbrengen zodat er geen kans is van gelijk vastplakken. Bij heel veel (online)winkels kun je raamfolie kopen

 

Welke soorten raamfolie heb je?

Zoals al eerder vernoemd zijn er veel soorten raamfolie te verkrijgen. Je hebt bijvoorbeeld anti inkijk folie wat zorgt voor meer privacy. Dit is vaak melkglas- of gezandstraalde folie. Dit type folie is de meest verkochte soort. Dat komt omdat het effen en mat is en daarom rust uitstraalt. Je hebt ook een hele hoop folies met mooie kleuren en printjes. Hiermee kun je een raam echt meer in de spotlight zetten. Hier kun je ook glas in lood ramen mee creëren. Echt glas in lood is heel erg duur en daarom niet altijd aantrekkelijk. Dan is het gebruik van glas in lood folie een aanrader. Ook heb je raamfolies die je ramen isoleren. Dit type heeft over het algemeen niet echt een print. Let wel altijd op met dubbele beglazing. Hier hoort namelijk een type raamfolie op die er speciaal voor is gemaakt. Je hebt namelijk met normale folie kans op thermische breuken.


https://www.plakfoliewebshop.nl