Zeven vette jaren
Image default
Aanbiedingen

Hoe creëer je een mooi lichtplan met jouw lamp in veranda

Stel je weet al welke lamp in veranda je wilt hebben (als je dat nog niet weet dan vind je bij LEDlogic zeker een goede optie voor verlichting overkapping) maar je weet nog niet hoe je ze wilt plaatsen, dan hebben wij enkele tips voor je. Goede lampen voor de veranda is belangrijk maar net zo belangrijk is hoe je de lampen plaatst om een goed effect te krijgen, hiervoor hebben wij tips.

Pas het lichtplan voor de veranda aan op het lichtplan van de tuin

Als je wilt dat de veranda mooi bij de tuin pas dan kun je jouw lamp in veranda inpassen in het lichtplan van jouw tuin. Wanneer je ze samen integreert dan wordt de veranda vanzelf een geheel met de tuin en dat ziet er heel goed uit.

Pas het lichtplan aan op de inrichting van de veranda

Om de lamp in veranda mooier uit te laten komen en functioneler te laten zijn moet je de lampen aanpassen op waar je welke meubels neerzet. Als je een stoel hebt waar je graag werk in verricht zorg dan dat deze goed verlicht is bijvoorbeeld. Ook kun je bijvoorbeeld het licht laten vallen op een kunstwerk om deze te accentueren.

Gebruik niet teveel licht

Wanneer je veel lamp in veranda neerzet dan wordt het al snel overbelicht en daar wordt de veranda niet bepaald gezelliger van. Kies er daarom liever voor om de lampen goed uit elkaar te plaatsen zodat je toch overal een goede belichting hebt.

Maak een keuze van de kleur van de lamp in veranda

Over het algemeen heb je de keuze tussen warm wit licht en wat koeler wit licht. Warmer licht geeft wat meer sfeer en ziet er gezelliger uit, daarentegen is koeler wit licht functioneler. Als jouw veranda een belangrijke werkplek voor je is dan kan koeler wit licht een goed idee zijn. Een derde optie is het kiezen voor spots die van kleur licht kunnen veranderen. Zo hoef je geen keuze te maken en heb je het beste van beiden, al loopt dit natuurlijk wel in de kosten.

Wanneer je de rekening houdt met deze tips dan moet het lichtplan geen probleem worden. Je moet alle keuzes bewust maken, zo weet je zeker dat de verlichting op jouw veranda eruit ziet zoals je hem graag wilt hebben.

https://www.hamulight.com/be