Zeven vette jaren
Image default
Woning en Tuin

Schoorsteenveegset: nut, voordelen & mogelijkheden

Het nut en de voordelen van een schoorsteenveegset

Als je thuis een schoorsteen hebt, is het van groot belang om deze periodiek te laten reinigen door een schoorsteenveger of deze zelf schoon te maken. Zelf de schoorsteen vegen is de voordeligste optie die er is. Tegenwoordig zijn er namelijk kant-en-klare schoorsteenveegsets verkrijgbaar waarmee je als particulier prima je eigen schoorsteen schoon kunt maken. Dit is natuurlijk voordelig, want je hoeft geen schoonmaakbedrijf meer in te schakelen, wat je niet alleen tijd maar ook kosten bespaart. Een schoorsteenveegset aanschaffen heeft dan ook meer nut dan je denkt.

 

Een schoorsteenveegset voor meer veiligheid in en rond huis

Het regelmatig schoonmaken van de schoorsteen met een veegset is cruciaal om een optimale veiligheid te garanderen. Schoorstenen die niet goed of onvoldoende gereinigd worden, zorgen een verhoogd risico op schoorsteenbranden. En als er is is dat je als woningeigenaar natuurlijk wilt voorkomen, is het wel het uitbreken van brand in huis. Door een kwalitatief goede schoorsteenveegset te kopen en de schoorsteen minsten eenmaal per jaar grondig te reinigen, verklein je het risico op een schoorsteenbrand tot een minimum.

 

Samenstelling & mogelijkheden van schoonmaaksets voor schoorstenen

Een set voor het schoonmaken van de schoorsteen bestaat uit diverse accessoires. Standaard bestaat een set uit een veegborstel (van nylon of staal) en een veegstok, die zowel van bovenaf de rookschacht ingebracht kunnen worden, als beneden vanuit de schouw. Wanneer je de schoorsteen via de buitenkant schoonmaakt, dus van boven, is het belangrijk om de haardopening af te plakken om roetvlekken in de woning te vermijden. Ga snel naar onze webwinkel om jouw kwalitatief hoogstaande schoonmaakset voordelig online aan te schaffen! Als u vandaag besteld op Airxlshop.nl, dan kunt u vaak al de volgende dag aan de slag met uw open haard of kachel.