Zeven vette jaren
Image default
Woning en Tuin

Schoorsteenveegsets

De schoorsteen vegen is belangrijk om veilig uw kachel of haard te kunnen gebruiken. Zo belangrijk zelfs, dat het in verscheidene Europese landen wettelijk verplicht is gesteld om het ten minste één keer per jaar te doen. In Nederland is dit niet het geval. Hier wordt slechts geadviseerd om een schoorsteen jaarlijks te vegen. Maar er is wel een trend zichtbaar dat brandverzekeringen steeds vaker vereisen dat de schoorsteen tijdig geveegd wordt. Dit om schoorsteenbranden te voorkomen en het risico op koolstofmonoxidevergiftiging tegen te gaan. 

 

Het vegen van de schoorsteen dus een zeer belangrijke aangelegenheid. Er zijn veel gespecialiseerde bedrijven die ingeschakeld kunnen worden om uw schoorsteen te vegen. Het is uiteraard echter ook mogelijk om zelf uw schoorsteen te vegen. In dat geval heeft u wel het juiste materiaal nodig. Het moet immers wel goed gebeuren. Een schoorsteenveegset kan uitkomst bieden, dan heeft u in een keer alle benodigde gereedschappen in huis.

 

Soorten Schoorsteenveegsets

Er bestaat een veelheid aan verschillende typen schoorsteenveegsets. De professionaliteit van de schoorsteenveegset kan variëren van professioneel tot doe-het-zelf. Afhankelijk van het type rookkanaal dat in uw huis heeft, kan ook worden gekeken naar de diverse materialen schoorsteenveegset. Zo zijn er sets met nylonborstels, maar ook met staalborstels. De omvang van de borstels in de set is afhankelijk van de diameter van het rookkanaal waarvoor ze gebruikt zullen worden. Met uw veiligheid wilt u geen risico’s nemen. Daarom is het raadzaam voor iedereen die een open haard bezit om zich te oriënteren op vegen van de schoorsteen. Een schoorsteenveegset kan hierbij een handig hulpmiddel zijn.

 

Bezoek de website van airxlshop voor alle producten omtrent schoorstenen.