Zeven vette jaren
Media

Verschillende mediums

Soorten mediums

Het spirituele veld is een veld waar wetenschappers zich liever niet mee bemoeien. Er zijn immers dingen die je gewoon niet kunt verklaren. Spiritualiteit is iets unieks waar geen verklaring voor is. Zo zijn er tientallen verschillende soorten mediums. Een greep uit de meest voorkomende soorten mediums kun je in dit artikel lezen.

Gebruik van kaarten, spiritualiteit en meer

Er zijn tientallen soorten mediums op deze wereld. Allen hebben zij een eigen specialiteit, iets waar ze echt goed in zijn. Sommige mensen hebben een talent voor het voorspellen van de toekomst met tarot kaarten, anderen zijn zo in contact met hun eigen spiritualiteit dat ze je chakra en aura kunnen lezen. Zo heb je nog veel meer mediums, onder andere:

  • Waarzeggers: Waarzeggers zijn al lang niet meer “gipsy’s” met kristallen bollen die je beweren de waarheid te vertellen over je toekomst. Nee, waarzeggers beschikken bovennatuurlijke krachten waardoor ze in staat zijn tekens, gebeurtenissen of omina te kunnen “lezen”. Soms komen er kleine rituelen bij kijken, andere waarzeggers lezen ook wel eens je handen.
  • Paragnosten: Paragnosten worden ook wel eens helderzienden genoemd. Deze mensen beschikken de gave van “helderziendheid” of “clairvoyance”. Dit houdt in dat zij op buitenzintuiglijke wijze beelden kunnen zien van gebeurtenissen die zich in het verleden of op een andere plaats voordoen.
  • Astrologen: Astrologen gaat uit van een sterk verband tussen het leven op aarde en de kosmos. Hij of zij maakt gebruik van de sterren om menselijke eigenschappen te bepalen. Astrologie is een oude vorm van een soort medium.
  • Numerologen: Numerologen geloven dat er een andere betekenis is verbonden aan nummers. Zij interpreteren getallensymboliek en passen dit toe op je leven. Numerologie is uitermate geschikt om een persoonlijke karakter schets van je persoonlijkheid te maken.
  • Healers: Een healer voelt je aura aan en praat graag met je over gevoelens en dingen waar je tegen aan loopt. Vervolgens gebruikt de healer zijn of haar eigen spirituele krachten om u inspiratie te geven en om u te helen.