Zeven vette jaren
Image default
Horeca

De 6 meest gemaakte fouten bij organisatie bruiloft

Wanneer je elkaar trouw gaat beloven en een bruiloftsfeest gaat vieren, is één van de eerste prioriteiten een goede feestlocatie. De organisatie van een bruiloft vergt nog best wel een aantal aandachtspunten. Niets mag mis gaan. Jullie trouwdag moet een onvergetelijke dag worden.

Tóch worden er door toekomstige bruidsparen heel wat fouten gemaakt. Hieronder vindt je een aantal tekortkomingen die tijdens of voor de trouwdag de mist in gaan. Als eerste en eigenlijk het belangrijkste,

Het niet op tijd reserveren van de bruiloftslocatie.

De datum zit al in je hoofd, maar nu dus nog even de locatie bespreken. Bedenk dat een graag gewilde plek om te trouwen en feest te vieren snel volgeboekt is.

“Het ei van Columbus” is een prachtige locatie in Beekbergen, vlakbij Apeldoorn. Deze plek leent zich geweldig om elkaar eeuwige trouw te beloven. Dit is mogelijk in de bostuin maar ook in de serre kan getrouwd worden. Aansluitend kan genoten worden van een bruiloftsdiner, borrel en/of receptie. In de avonduren kan je helemaal los gaan op een heerlijk feest. “Het ei van Columbus” heeft alles in huis om er een onvergetelijke dag van te maken, mits er op tijd wordt gereserveerd. Wanneer je de datum weet, reserveer dan zo snel mogelijk.

Zelf bepalen!

Laat de organisatie niet aan anderen over. Mensen om je heen, vrienden en familie, hebben weer een andere mening over bruiloftszaken dan jullie zelf. Er zijn dan andere meningen over hoeveel en welke mensen moeten worden uitgenodigd. Jullie hoeven niet die ene tante van moeders kant uit te nodigen. Ga niet de wensen van anderen vervullen, het is jullie trouwdag. Pas ook op dat je niet te veel mensen uitnodigt, het kan dan zomaar zijn dat de trouwlocatie en je budget te klein wordt.

Te veel budget gebruikt

Bepaal van te voren wat je budget is. Er moet een trouwjurk worden aangeschaft, een trouwauto worden gehuurd en niet te vergeten moet de trouw- en feestlocatie worden betaald. Wanneer je een feest organiseert wat in “Het ei van Columbus” te Beekbergen, dan is duidelijk wat er moet worden betaald. Alles staat duidelijk op de website. Wanneer er daadwerkelijk wordt gereserveerd zal alles worden gespecificeerd, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Trouwen is tegenwoordig duur en het is dan vervelend dat je na jullie trouwdag nog een gepeperde rekening moet betalen. “Het ei van Columbus” laat jullie alle mogelijkheden en tarieven zien om een goed feest te organiseren.

Ceremoniemeester, beauty en formaliteiten

 

Formaliteiten

Zorg dat je alle formaliteiten vóór de trouwdag hebt geregeld. Denk hierbij aan een lijstje met getuigen wat de gemeente nodig heeft, naamsverandering van de bruid en het in ondertrouw gaan. Ondertrouw is verplicht en bij sommige gemeentes moet je 6 weken in ondertrouw zijn voordat je trouwt. Ga informeren wat in jullie gemeente de regels zijn.

Ceremoniemeester

Wees serieus met het kiezen van een goede ceremoniemeester. Deze moet goed kunnen organiseren en geen last hebben van stress. Soms wordt hier een beetje te gemakkelijk over gedacht en blijkt jullie ceremoniemeester helemaal op te gaan in te veel drankjes tijdens de receptie.

Beauty

Iedere bruid wil stralen op haar grote dag. Soms moet er een aantal kilo’s af om mooi in je bruidsjurk te passen. Je weet vroeg genoeg wanneer jullie trouwdag is, dus ga niet vlak van te voren een crashdieet volgen. Probeer al een half jaar voor de bruiloft je voedingspatroon te veranderen om dan op een langzame manier het overgewicht kwijt te raken.

https://heteivancolumbus.nl/trouwlocatie-veluwe/