Zeven vette jaren
Image default
Kinderen

Het gemak van maatwerk speeltoestellen voor uw speeltuin

Het gemak en de voordelen van maatwerk

Steeds meer scholen, particulieren, gemeenten en ondernemers die een speeltuin willen plaatsen, kiezen voor het gemak en de voordelen van maatwerk speeltoestellen laten ontwerpen. Tegenwoordig zijn er diverse speeltuinbedrijven die, precies volgens uw wensen, mooie natuurlijke speeltoestellen kunnen ontwerpen, maken én plaatsen. Speeltoestellen op maat, die perfect passen bij uw speeltuinontwerp.

Maatwerk speeltoestellen zijn voor iedereen toegankelijk

Een van de grote voordelen van maatwerk speeltoestellen laten maken, is dat u een speeltuin hierdoor helemaal kunt laten afstemmen op uw eigen wensen. Wilt u bijvoorbeeld een speelweide met diverse natuurlijke speeltoestellen, die ook toegankelijk is voor rolstoelen en minder valide mensen? Dan kunt u dit bij een gespecialiseerd bedrijf aangeven, waarna de door u gewenste speeltoestellen op maat worden gemaakt en zodanig vormgegeven worden, dat iedereen gebruik kan maken van de speeltuin.

Vooral hout is populair in maatwerk speeltuinen

Maatwerk speeltoestellen zijn vooral beschikbaar met hout als basismateriaal. De voordelen van hout zijn divers, maar een van de grootste pluspunten is wel dat van hout alle vormen ,soorten en maten speeltoestellen vervaardigd kunnen worden. Daarbij is natuurlijk prettig dat houten maatwerk speeltoestellen milieuvriendelijk zijn, niet belastend zijn voor het milieu en – zonder noemenswaardig onderhoud – relatie lang meegaan.

Zelf of samen het ontwerp bepalen

Een speeltuin met maatwerk speeltoestellen kun je helemaal zelf ontwerpen, maar u kunt ook samen met een professional een doordacht en goed ontwerpplan maken. Een professioneel speeltoestellenbedrijf heeft namelijk de nodige ervaring en kan u op allerlei vlakken adviseren, zoals veiligheid, een logische indeling van de speeltuin, de beste materialen, et cetera. Schakel daarom, als u voor safe gaat, een speeltoestellenexpert in.