Zeven vette jaren
Image default
Kinderen

De verschillende soorten flessenwarmers

De verschillende soorten flessenwarmers

Iedere nieuwe ouder gaat op zoek naar de Beste flessenwarmer, maar dit is nog een lastige zoektocht omdat er veel verschillende types zijn. Bovendien hebben ze allemaal voor- en nadelen, waardoor het soms ook een persoonlijke keuze is. Je gebruikt hem natuurlijk voor het opwarmen van de melk. Echter is er wel veel verschil in mogelijk. Zo heb je modellen die hem van onderen verwarmen, maar daardoor is het boven nog steeds koude melk. Het beste kun je kiezen voor een model wat gelijkmatig op een ingestelde temperatuur verwarmd. Alleen op deze manier krijg je hem op de juiste temperatuur. Eventueel zijn er ook modellen die werken met stoom. 

Echter geven deze veel warmte af waardoor het flesje zelf te warm is om met de blote handen vast te kunnen houden. De milieuvriendelijkste manier is toch wel om een warmtekussen te gebruiken. Dit verwarmt misschien wat langer, maar dit kost geen stroom. Dat zorgt weer voor een verlaging van de CO2-uitstoot en het werkt ook nog eens gelijkmatig. Je hebt ook modellen die met water werken. Ook deze hebben een langere tijd nodig, maar ze verwarmen het wel gelijkmatig. De meeste mensen kiezen dus voor een model met water. Dit ook omdat het een van de goedkoopste manieren is aangezien je er ook heel wat jaren gebruik van wil maken.

Wat zijn de belangrijkste punten?

Voor het kopen van de beste flessenwarmer is het volgens ons bij 5top belangrijk dat je de precieze temperatuur van 37 graden kunt halen. Daarnaast is het ook wel handig als een model beschikt over een timer of piep functie wanneer het klaar is. Je wil immers zo min mogelijk werk hebben, want dat is het meest gebruiksvriendelijke.Ook is het handig als je een beetje een compact model hebt. Als je dan eens een dagje, weekend of weekje weg gaat dan kun je hem ook makkelijk meenemen.