Zeven vette jaren
Image default
Mode en Kleding

Hoe maak je ringen schoon?

Je draagt je ringen elke dag, dus het is belangrijk dat je ze schoonmaakt! Gelukkig is het schoonmaken van ringen niet zo moeilijk als je misschien denkt. In deze blog lees je hoe je gouden, zilveren en met edelsteenringen het beste kunt schoonmaken. Daarbij geven we ook handige tips over hoe je de kostbaarheden die in de ringen verwerkt zijn, zo goed mogelijk beschermt!

Gouden ringen schoonmaken

Als je een gouden ring hebt, kun je deze het beste schoonmaken met wat warm water en een mild sopje. Gebruik hiervoor een zachte doek of tandenborstel om de ring goed schoon te maken. Als je ringen hierna nog last hebben van aanslag, kun je ervoor kiezen om wat ammoniak aan je sopje toe te voegen. De ringen kun je vervolgens met een zachte tandenborstel schoonmaken.

Zilveren ringen schoonmaken

Zilveren ringen kunnen na verloop van tijd een doffe glans of zelfs donkere plekken krijgen. Dit komt omdat zilver last kan krijgen van oxidatie, waardoor de donkere plekken ontstaan. Gelukkig is het makkelijk om je ringen weer te laten stralen! Als je geen last hebt van donkere plekken, kun je dit doen met een zilverpoetsdoek of met speciale zilverpoets. 

Donkere plekken op je ringen

Donkere plekken kun je schoonmaken met soda en aluminiumfolie. In een bakje die je helemaal bedekt met folie, totdat het over de randen komt, voeg je flinke scheppen soda toe die je mengt met heet water. De zilveren ringen leg je op de bodem neer. Dit doe je een kwartier voor elke kant, waarna je restanten met lauw water en een tandenborstel kunt verwijderen.

Ringen met edelstenen

Als je ringen hebt met edelstenen, moet je er extra voorzichtig mee zijn. Edelstenen kunnen namelijk kwetsbaar zijn en snel beschadigen. Maak de ringen dus schoon met een droge doek of tandenborstel en gebruik geen water of sop. Het kan erg lastig zijn om ringen met edelstenen schoon te maken, dus gebruik vooral geen voorwerpen die tot krassen kunnen leiden!

Je ringen laten schoonmaken

Mocht je niet zeker weten hoe je je ringen het beste kunt reinigen of ben je bang dat ze beschadigen? Dan is het een beter idee om ze professioneel door een juwelier te laten reinigen. Dit kan misschien wat meer kosten, maar het geeft wel de garantie dat je nog jarenlang van je ringen kunt genieten! En voor alles geldt dat voorkomen beter is dan genezen! Doe je ringen dus af als je bepaalde activiteiten onderneemt waarbij ze kunnen beschadigen of vuil kunnen worden.