Zeven vette jaren
Image default
Aanbiedingen

Een overzicht van de verschillende soorten spanbanden die je kunt gebruiken

Als jij van aanpakken houdt, dan zal je vast wel bekend zijn met spanbanden. Dit zijn de hulpmiddelen die je kunt gebruiken om spullen en goederen vast te zetten voor transport. Er zijn verschillende soorten spanbanden die je kunt gebruiken, elk met hun eigen voordelen en toepassingen. In deze blogpost geven wij jou een overzicht van de verschillende soorten spanbanden die er zijn.

 

Ratelspanbanden

Ratelspanbanden zijn de meest voorkomende soort spanbanden. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, en zijn voorzien van een ratelmechanisme waarmee je de band kunt spannen. Dit maakt ze zeer geschikt voor het zwaardere werk, en ze zijn geschikt voor het vastzetten van zowel lichte als zware ladingen.

 

Cam-spanbanden

Cam-spanbanden werken met een camsysteem. Dit systeem is gemakkelijk in gebruik en vergrendelt zichzelf wanneer je de band aanspant. Cam-spanbanden zijn vooral geschikt voor het vastzetten van lichte ladingen, zoals meubels of andere losse spullen.

 

Gespen met klemmen

Dit type spanband heeft een bijzondere sluiting met klemmen. Hierdoor kun je de spanband zeer gemakkelijk en snel vastzetten, zonder gebruik te maken van extra gereedschap. Dit type spanband wordt vaak gebruikt in de bouw sector, waar snelheid van transport van grote waarde is.

 

Sjorbanden

Sjorbanden zijn zeer geschikt voor het vastmaken van zware goederen. Deze zijn gemaakt van polyester, en worden gebruikt om zwaardere ladingen vast te zetten. Sjorbanden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kracht. Zo is het mogelijk om ladingen van verschillende groottes vast te zetten.

 

Spansluitingen

Tot slot zijn er ook spansluitingen. Dit type spanband is vooral geschikt voor gebruik buiten, en werkt met behulp van een veiligheidshaak. Hiermee maak je de spanband vast aan een externe haak. Spansluitingen worden vaak gebruikt voor het vastzetten van ladingen op vrachtwagens.


Zoals je ziet zijn er verschillende soorten spanbanden, elk met hun eigen toepassingen. Door de juiste spanband te kiezen, kun je ervoor zorgen dat jouw lading veilig wordt vastgezet voor transport. Het is belangrijk dat je de juiste kracht en de juiste maat kiest. Door gebruik te maken van de juiste spanbanden, kun je er zeker van zijn dat je lading veilig en in optimale staat aankomt op de plaats van bestemming.

https://www.spanbandenopmaat.nl