Zeven vette jaren
Image default
Winkelen

Waarom iedere baby een badzitje nodig heeft

Baden is niet alleen een moment van verzorging, maar ook een moment van gezellig samenzijn en plezier voor een baby. Baden is de perfecte manier om je baby helemaal te verwennen. Maar om deze ervaring zo veilig mogelijk te maken, heb je een goed badzitje nodig. In dit artikel lees je waarom.

Waarom heb je een badzitje voor je baby nodig?

Kies je als ouder voor een badzitje, dan heeft dit verschillende voordelen. Dit zijn de 5 belangrijkste redenen waarom je voor een babybadzitje zou moeten kiezen:

1. Badzitjes zijn veilig en steunen je baby

Een goed badzitje voor je baby ondersteunt en beveiligt je kindje. De rubberen knoppen of suction cups aan de onderkant van het badzitje maken het stevig genoeg om de bewegingen van je baby tijdens het baden te ondersteunen. Daarnaast hebben sommige badzitjes een speciale textuur aan de buitenkant die anti-slip is.

2. Ontspanning

Badzitjes geven je baby een gevoel van ontspanning. baby’s voelen zich vaak niet op hun gemak en gespannen in bad omdat ze helemaal niet weten wat er gaat gebeuren. Door een goed badzitje draag je bij aan het rustgevende gevoel dat je baby heeft tijdens het baden.

3. Stimuleert baby’s mentale ontwikkeling

Het badzitje geeft je baby ook een gevoel van veiligheid en comfort. Daarnaast biedt het de perfecte gelegenheid om je baby mentale stimulatie te geven. Met wat kleine speeltjes en knuffelberen kan je je baby tijdens het baden een leuke tijd bezorgen waardoor de aandacht van je kleintje wordt getrokken.

4. Makkelijker voor ouders

Met een badzitje gebeurt het baden van je baby met veel minder inspanning. Je zult merken dat je heupen en armen, die je anders tijdens het baden moet gebruiken, nu veel minder belast worden.

5. Time saving

Je kunt meer tijd besparen met een badzitje, want je hebt minder handen nodig om je baby in de badkuip te plaatsen. Gebruik dit tijdwinst om te genieten van wat samen quality-time met je kleintje.

Hoelang mag een baby in een badzitje zitten?

En hoelang mag je baby in het badzitje blijven zitten? Over het algemeen raden artsen aan om de tijd in je badzitje te beperken tot zo’n 10 tot 15 minuten per keer. Als je kindje ouder is dan 6 maanden, heb je nog steeds slechts 10 tot 15 minuten in het badzitje. Als je baby eenmaal ouder is dan een jaar, heb je slechts 5 tot 10 minuten in het badzitje nodig.

Kortom

Als je kiest voor een badzitje, bied je je baby een veilige, comfortabele en rustgevende ervaring. Badzitjes bieden veel voordelen voor moeders, omdat je baby’s ontspanning en veiligheid biedt, je tijd bespaart en je baby mentale stimulatie kan geven. Kijk voor meer informatie badzitje .