Zeven vette jaren
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je een woning verduurzamen?

Duurzaamheid is een topic bij House of Lo dat vandaag de dag vaak terugkomt binnen verschillende sectoren. Zo ook binnen de bouwsector. Veel huizen zijn jaren geleden gebouwd, waardoor de woningen wellicht niet meer zo duurzaam zijn als toentertijd. Om een woning te verduurzamen zijn er een aantal oplossingen bedacht. Deze oplossingen zijn energiebesparend en daarbij vaak ook nog eens kostenbesparend.

Alternatief wonen

Er zijn verschillende manieren om wonen te verduurzamen: alternatief gaan wonen bijvoorbeeld. Met alternatief wonen wordt bedoelt dat er gewoond kan worden op een andere manier dan dat de norm is. Vaak is de norm om in een vrijstaand huis, twee-onder-één-kapwoning, rijtjeshuis of flat te wonen. Tegenwoordig zijn hier meer opties in. Zo kun je een huis laten bouwen dat volledig is ingericht op duurzaam wonen, een prefab woning laten bouwenzoals een prefab notariswoningen of moderne prefab woning.

Prefab woningen bestaan vaak uit ecologisch verantwoorde materialen en grondstoffen. Daarbij zijn deze woningen erg goed geïsoleerd. Nog een manier van alternatief wonen is een prefab schuurwoning laten bouwen. Ook voor het laten bouwen van een schuurwoning geldt dat deze woningen vaak bestaan uit ecologisch verantwoorde materialen en grondstoffen. Ook worden dit soort woningen wel een zo gebouwd dat ze volledig zelfvoorzienend zijn.

Zelfvoorzienend wonen

Zelfvoorzienend wonen is veel meer dan alleen wonen in een woning. Misschien is zelfvoorzienend leven een betere omschrijving. Een woning die compleet zelfvoorzienend is heeft geen kosten aan elektriciteit en water. De elektriciteit wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen en wordt verbruikt door de woning. Ook qua watervoorziening kan een woning volledig zelfvoorzienend worden met een eigen wateraansluiting. Zo is er de optie om een wateropvangsysteem aan te sluiten op een woning. Het water wordt dan opgevangen en de bewoners van het huis kunnen dan hun eigen opgevangen water gebruiken voor het koken of voor het sanitair.

https://houseoflo.nl/