Zeven vette jaren
Image default
Aanbiedingen

Tuinset kopen? Vergelijk deze soorten!

Niets is zo knus als genieten van de zon met een groep vrienden of familie. Om ze hiervoor uit te nodigen, heb je genoeg zitplekken nodig in je tuin. Er zijn verschillende items die hiervoor kunnen zorgen. Een bekend voorbeeld hiervan is de tuinset. Hier kan je namelijk gelijk een groot aantal mensen aan kwijt. Daarnaast is het de perfecte plek voor een verjaardag of diner. In deze blog behandelen we een aantal populaire materialen, onder de tuinsets. Lees verder en kom erachter welk materiaal het beste past in jouw tuin!

 

Aluminium 

Een aluminium tuinset is een perfecte toevoeging voor een moderne tuin. Het is erg gangbaar in uitstraling en makkelijk in onderhoud. Het verrot namelijk vrijwel niet, zoals hout kan doen. Daarnaast is het bestand tegen veel weersomstandigheden. Na een diner of barbecue hoef je het enkel even af te nemen met een natte doek. 

 

Houten

Tegenwoordig kom je veel sterke en duurzame houten tuinsets tegen. Deze zijn bestand tegen allerlei weersomstandigheden en blijven lang in dezelfde staat. Een bekend voorbeeld hiervan is teakhout. Het is vaak wel belangrijk dat je de onderdelen van de tuinset voorziet van een onderhoudsolie. Op deze manier kan je zo lang mogelijk genieten van je tuinset

 

Polywood

Kunststof tuinsets worden steeds praktischer en aantrekkelijker. Ze zijn, net als aluminium tuinsets, erg makkelijk in onderhoud. Daarnaast worden ze in fraaie designs geproduceerd. Ze kunnen kwetsbaarder zijn dan bijvoorbeeld houten en aluminium tuinsets, maar dit vraagt enkel om voorzichtigheid. 

 

Wicker 

De gevlochten tuintafels en -stoelen blijven nog steeds populaire items in de tuin. Zo’n tuinset is namelijk ook weer heel erg makkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Zo verschillende de modellen erg in kleur en vorm. Daarnaast kan je kiezen uit verstelbare of vaste stoelen en verschillende hoogtes. Dit maakt het een flexibel product! 

 

https://www.4seizoenentuinmeubelen.nl/