Zeven vette jaren
Image default
Aanbiedingen

Wij gaan een Vespa Sprint Notte Custom kopen!

Toen we de Vespa Sprint Notte zagen waren we direct verkocht. Een echte Italiaanse Vespa maar dan in mat zwart uitgevoerd. Het design is strak, het valt op hoe … onopvallend deze scooter is. Wij wilden meer, en besloten een Vespa Sprint Notte Custom te kopen met alle toeters en bellen die we konden vinden. In de Fast & Furious scooterzaak kun je enorm veel opties toevoegen aan iedere scooter, je ziet voor het bestellen ook precies wat de extra kosten zijn. Wat moeten wij betalen voor de scooter van onze dromen?

 

Wat is een Vespa Sprint Notte Custom?

Vier woorden die samen een scooter beschrijven. Laten we de woorden eerst per stuk beschrijven:

 

  1. Vespa: De originele retro scooter uit Italië die wordt gemaakt door fabrikant Piaggio. Al die goedkope retro scooters zijn afgekeken van deze serie. Het grote verschil is de kwaliteit van de onderdelen, zo worden echte Vespa’s nog steeds uitgerust met een stalen overkapping.
  2. Sprint: Momenteel zijn er twee series leverbaar, dit is de sportieve tegenhanger van de meer traditionele Primavera. Het zijn technisch gelijkwaardige tweewielers, alleen ziet deze uitvoering er wat vlotter uit.
  3. Notte: Dit is het Italiaanse woord voor “nacht”. Het betreft dan ook een geheel zwarte uitvoering tot aan de velgen toe. De mat finish ziet er bijzonder uit, en staat in fel contrast met de populaire rode en gele exemplaren.
  4. Custom: Wij zijn van mening dat een scooter ook iets moet uitstralen van de eigenaar, daarom kiezen we voor maatwerk. In de Fast & Furious scooterzaak kun je allerlei extra opties laten installeren zodat je zelf niet aan het puzzelen hoeft te gaan. Wanneer je niet veel tijd hebt, of niet zo handig bent, kun je nu snel een scooter op maat bestellen.

 

Al deze elementen samen vormen de Vespa Sprint Notte Custom, een unieke scooter die tijdelijk leverbaar is. Maar wat is er zoal te customizen aan dit voertuig?

 

Snelheid

We laten de 125cc motor uitvoering even voor wat het is, en kijken hier naar het 4-takt 50cc model. Je kunt kiezen voor een 25 km/u of 45 km/u uitvoering, dus een snorfiets zonder helmplicht op het fietspad en bromfiets met helmplicht op de weg tussen de auto’s. Fast & Furious scooterzaak lijkt gespecialiseerd te zijn in opvoeren, ze bieden bijna tien verschillende mogelijkheden aan. Een beetje sneller, veel sneller, met en zonder schakelknop. Opvoeren is legaal, ermee rijden niet. Zo kiezen veel klanten voor ongeveer 9 km/u sneller, dan is de kans om afgekeurd te worden minimaal en heb je toch iets meer snelheid.

 

Lampen

Je kunt de standaard heldere lampen ook in mat laten leveren, of met een smoke effect. Zelf vinden we “Angel Eye” helemaal top, dan is er een felle lichtkring met Xenon verlichting die 40% extra licht levert. De smoke verlichting levert nog steeds voldoende lichtopbrengst voor veilig weggebruik.

 

Beugels

Voor, achter, links en rechts, ja doe maar overal beugels. Dat ziet er stoer uit én het is ook veiliger op de weg. Naast het “Vespa Chroom” kun je ook kiezen voor mat zwart, origineel of imitatie. Dat scheelt je steeds een paar tientjes, bij elkaar opgeteld tikt het wel aan.

 

Slot en alarm

Let bij een kettingslot op de ART rating, 3 of 4 is aan te bevelen voor een scooter. Ook in verband met de verzekering. Een alarm is ook geen slecht idee met een scooter in deze prijsklasse. Je kunt kiezen voor een algemeen alarm of een Piaggio uitvoering die een stuk duurder is. Een beugelslot of anti-diefstal contactslot zijn ook opties.

 

Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar dat mag je zelf bekijken. Het enige probleem is de totaalprijs, die kan met alle opties flink oplopen. Gelukkig is er de mogelijkheid om te leasen, want zoveel hadden we nog niet gespaard…

https://www.fastfuriousscooters.nl/vespa/vespa-sprint/notte