Zeven vette jaren
Image default
Bedrijven

Moose Färg helpt bij onderhoud van hout

Zo goed als alle houtsoorten moeten worden behandeld. Als er bijvoorbeeld in de tuin houten meubels staan, kunnen die door weersomstandigheden beschadig worden. Maar ook binnen staande houten meubels hebben eens in de zoveel tijd een nieuwe lak nodig. Voor het verduurzamen van hout is een goede beits kopen een echte aanrader. Enkel voor tropisch hardhout hoeft dat niet, maar zelfs deze bijzonder sterke houtsoorten zal men om esthetische redenen soms toch willen behandelen. Moose Färg houtbeits heeft een traditie van eeuwen en is naast bijzonder duurzaam ook gemakkelijk in gebruik. Moose Färg beits is totaal mat en zuigt in het hout. Omdat het geen film vormt is het een vochtregulerende houtbeits. Natuurlijk oplosmiddelvrij.

Moose Färg beits is waterverdunbaar, samengesteld op basis van een lijnolie en alkyd maar niet filmvormend. Dit levert uitstekende esthetische resultaten op. Vlekken die onvermijdbaar worden gemaakt zijn zo uit handen en kleren met een beetje zeep. Zelfs op harde houtsoorten zoals meranti, ceder, thermowood en aquawood bladdert Moose Färg niet. Hetzelfde geldt voor zachtere houtsoorten zoals grenen, douglas en larix, ook deze kunnen prima behandeld worden met Moose Färg houtbeits,

Moose Färg is een sterke matte verf voor alle ondergronden zoals behang, stuc, multiplex en gipsplaat. Kalkverf is bijzonder populair. Dat komt door het mooie matte effect dat dit soort verf oplevert. Moose Färg is een matte Zweedse verf, die een prachtig mat lichtverstrooiend effect geeft, vergelijkbaar met kalkverf maar een stuk sterker. Moose Färg F vult niet op…. dus de structuur van de ondergrond blijft zoals hij was!

Kalkverf is van nature erg kwetsbaar. Dit komt doordat kalkverf de poriën opvult. Moose Färg is een goed alternatief voor kalkverf, geeft een vergelijkbaar effect en is vele malen duurzamer en sterker. Afnemen met een zachte niet pluizende vochtige doek kan prima. Ook Moose Färg verf vult de poriën in de muur niet op, wat zorgt voor het behoudt van de mooie structuur van de muur.

https://www.moosefarg.nl/