Zeven vette jaren
Image default
Auto’s en Motoren

4 tips om je auto te laten stralen

Heb je ooit naar een glimmende, stralende auto gekeken en je afgevraagd hoe ze dat voor elkaar krijgen? Het geheim achter een oogverblindende auto ligt in de zorg en aandacht die je eraan besteedt. In principe is het makkelijker dan je denkt om ook zo’n auto te krijgen. Wij hebben vier tips waarmee je je auto kunt laten stralen als nooit tevoren.

Polijsten

Het hele proces begint met het geven van een goede polijstbeurt aan je auto. Stel je dit voor als een soort verjongingsbehandeling voor je voertuig. Je auto polijsten Amsterdam kan kleine krassen, vlekken en plekken die er dof uitzien weg werken. Hierdoor kan de verf van je auto weer mooi glanzen. Hoe gaat dit in zijn werk? Nou, het begint met voorzichtig schuren van de verf om oneffenheden glad te maken. Vervolgens breng je een speciale polijstpasta aan die van hoge kwaliteit is. Beweeg je handen in cirkelvormige bewegingen en gebruik een zachte doek van microvezels om de overtollige pasta weg te vegen. Je zult versteld staan van hoeveel verschil een goede polijstbeurt kan maken!

Grondige reiniging

Een auto die schoon is, straalt als een zonnetje. Laten we beginnen met het wassen van je auto. Gebruik daarvoor een goede autoshampoo en een zachte spons. Als je klaar bent met wassen, spoel de auto dan grondig af zodat alle zeep wegspoelt. Denk eraan om ook de velgen en banden goed schoon te maken. Die kunnen namelijk behoorlijk wat vuil en remstof verzamelen. En wil je een extra mooie glans? Breng dan autowax aan. Dat is een soort beschermlaagje dat niet alleen de lak van je auto beschermt, maar ook zorgt voor een mooie glans. 

Schone ramen en spiegels

Goed zicht is niet alleen veilig, maar het maakt je auto ook mooier. Laten we daarom de ramen eens onder handen nemen. Begin met het schoonmaken van de ramen aan de binnen- en buitenkant. Pak een glasreiniger en een schone doek erbij. En vergeet ook de zijspiegels en de spiegel aan de binnenkant niet. Als je vingerafdrukken, stof en insecten verwijdert, ziet alles er meteen veel beter uit.

Verzorg het interieur

Terwijl je bezig bent met het verzorgen van de buitenkant van je auto, mag je het interieur zeker niet vergeten. Het binnenste van je auto is namelijk net zo belangrijk. Een schoon en goed onderhouden interieur maakt je auto helemaal af. Begin met het grondig stofzuigen van de vloermatten en de bekleding. Gebruik daarna een speciale reiniger voor het interieur om het dashboard, de stoelen en andere oppervlakken mooi schoon te maken. En oh ja, denk er ook aan om de binnenkant van de ramen schoon te maken. Zo krijg je een super helder zicht naar buiten toe. Onthoud, een auto die straalt, begint van binnen! Met deze vier tips kun je je geliefde voertuig laten stralen als nooit tevoren.