Zeven vette jaren
Auto’s en Motoren

Auto leasen zonder BKR, ook voor de korte termijn

De wereld verandert snel. Daarom moet je ook snel kunnen mee veranderen. Daarin passen langdurige contracten gewoon niet zo heel goed meer. Een auto leasen voor meerdere jaren kan voor sommigen nog altijd heel handig zijn, maar voor anderen is het eerder een last. Daarom zijn er tegenwoordig ook leasemogelijkheden voor de korte termijn. Daarbij wordt ook nog eens minder waarde gehecht aan jouw verleden op financieel gebied. Voor een korte periode een auto leasen zonder BKR controle is dan ook geen probleem. Dit doe je door gebruik te maken van de zogenoemde shortlease.

Het oude auto leasen

Vroeger was leasen iets voor transportbusjes of grote zakelijke slagschepen waarin de baas zich liet rondrijden. Later werd een auto van de zaak heel normaal. Iedereen kon op naam van het bedrijf in een auto rijden waarvan hij of zij altijd gedroomd had. Totdat besloten werd dat dit eigenlijk een vorm van beloning is. De belastingdienst vond dan ook dat hier een vergoeding vergelijkbaar met loonbelasting tegenover moest staan. Daar zat je jaren aan vast, want leasecontracten werden meestal voor drie of vier jaar afgesloten. Dit bestaat allemaal weliswaar nog steeds, maar wordt door velen als het oude leasen gezien.

Het zakelijk auto leasen van nu

Tegenwoordig kan je allerlei verschillende leaseopties verkennen. Zo is er private lease voor mensen die een privéauto willen leasen. Ook is er shortlease. Voor mensen die snel moeten kunnen schakelen in het leven en dus niet te lang aan contracten en overeenkomsten vast willen zitten. Shortlease is een leasedeal voor bijvoorbeeld enkele maanden. Je geniet van dezelfde voordelen en mogelijkheden als bij het oude leasen, maar dan voor een veel kortere periode. Dit maakt het gemakkelijk om snel te wisselen van auto als de situatie daar om vraagt. Dit wordt dan ook door de meeste mensen als het leasen van nu gezien.

https://www.autoleasecentrale.nl/