Zeven vette jaren
Image default
Entertainment

De Crafty Ponies buitendeken, zodat je paardenknuffel warm en droog blijft.

De Crafty Ponies buitendeken, zodat je paardenknuffel warm en droog blijft tijdens slechte weersomstandigheden.

 

 

 

Pony’s zijn sobere dieren, ze zijn ook heel blij zonder dekens, zelfs als het buiten koud en nat is, zo lang ze maar genoeg eten en drinken hebben. Deze buitendeken zorgt ervoor dat jouw knuffelpaard warm en droog blijft tijdens slechte weersomstandigheden. De buitenzijde is waterdicht en de hoge hals en staartflappen zorgen ervoor dat jouw paardenknuffel lekker droog blijft. De meeste buitendekens hebben kruissingels, dat heeft deze ook, om het allemaal zo echt mogelijk te maken. Bij deze buitendeken zit een instructieboek van A4 formaat welke kinderen alles leert over de buitendeken, hoe je deze op en af doet, hoe je de kruissingels en bilkoorden correct bevestigd. Ook kunnen ze de nekbedekking vastmaken of terugvouwen, kinderen ontwikkelen hierdoor behendigheid en kennis over de dekens. De paardenknuffel is met zijn 48 cm ook lekker groot, dat maakt het een fijn knuffelpaard om overal mee naar toe te nemen! Bekijk hier de Crafty Pony paardenknuffel ->> paardenknuffel groot

 

Hieronder een handige video welke duidelijk laat zien hoe je de Crafty Pony buitendeken om doet.


 

Er is een handige indicator hoe je weet of jouw knuffelpaard een deken om moet en welke:

  • 0 graden Celsius, dikke deken met een vulling van 300 tot 400 gram
  • 0-10 graden Celsius, medium deken met een vulling van 200-300 gram
  • 10-15 graden Celsius, dunne deken met dunne vulling van 0,50 of 100 gram
  • 15+ graden Celsius, geen deken of een ongevoerde regendeken van 0 gram bij slecht weer/veel regen

Dit is slechts een indicator, houd hierbij rekening met factoren, bijvoorbeeld of je paard geschoren is of dat hij het snel warm/koud heeft.

 

Hoe bevestig je de buitendeken op je ?

Allereerst bind je je paardenknuffel vast, zodat hij niet rond begint te lopen en jij de deken rustig op het paard kan bevestigen. Op deze Crafty Pony buitendeken zitten vier sluitingen, de borst, kruissingels, bilriemen en hals. Om de deken om te doen moet je eerst de borstsluiting bevestigen, de voorkant van de deken moet ruimte bieden voor beweging. Dan bevestig je de kruissingels (de voorste riemen aan de achterste riemen), deze mogen niet te strak zitten. Maak dan de een van de bilriemen om het achterbeen vast, zorg er wel voor dat deze niet gedraaid zit. Bevestig dan de tweede bilriem, wanneer je hem langs het achterbeen haalt, steek je hem door de eerste bilriem. Bevestig dan als laatste de halssluiting, je moet hier een hand tussen kunnen steken, zo zit deze niet te strak.

 

Hoe haal je de buitendeken af?

Eerst bind je je knuffelpaard vast, zodat als jij zijn deken af doet, hij niet begint rond te lopen. Daarna maak je de halsdeken los en vouw je de hals terug over de deken. Maak dan beide achterste bilriemen los, om te voorkomen dat ze bungelen kan je ze terug op de ring klikken. Maak dan de kruissingels los en knoop ze losjes vast om te voorkomen dat ze gaan bungelen. Maak dan de borstsluiting los. Als je de deken van je paardenknuffel hebt gehaald, is het belangrijk dat je deze netjes bewaart, als deze vochtig is moet je deze eerst drogen, dit kan op een speciaal opbergrek voor paarden dekens, er zijn zelfs verwarmde dekenrekken voor het drogen van vochtige of natte dekens.

 

Wil jij nou ook zo’n mooie buitendeken voor je paardenknuffel? ->> buitendeken Crafty Ponies

https://crafty-pony-shop.com/