Zeven vette jaren
Image default
Woning en Tuin

De ideale maat voor een ronde eiken tafel

Bij Tafels99 krijgen we regelmatig de vraag hoe groot een ronde tafel eigenlijk moet zijn. Wij zijn blij met die vraag, want het verschil tussen een tafel met een doorsnee van 120 centimeter en eentje van 140 is een stuk groter dan je denkt; de oppervlakte van de laatste is meer dan een derde groter dan van de kleinere!

We denken graag met je mee over de ideale doorsnee van je ronde eiken tafel, zodat je ook écht levenslang plezier van je nieuwe tafel hebt.

Je ronde tafel moet passen

Het is je vast wel eens opgevallen dat een kamer, eenmaal gemeubileerd, kleiner uitvalt dan je had gedacht toen je je plannen maakt. Begin daarom met het opmeten van de kamer en maak een plattegrond. Plaats alle meubelstukken in de kamer: de ronde tafel (met voldoende loopruimte rondom), maar ook andere objecten, zoals kasten en wellicht een staande lamp. Wanneer je dit hebt gedaan weet je de maximale maat van je nieuwe eiken tafel.

Iedereen moet aan tafel passen

Je weet nu hoe groot je tafel maximaal mag zijn. Nu is het tijd om de minimale doorsnee te bepalen. Dit doe je aan de hand van het aantal personen dat aan de tafel plaats zal nemen.

 

Zullen meer dan 6 personen aan je ronde eiken tafel zitten? Reken dan op een extra doorsnede van 10 centimeter per persoon.

Speelruimte met je ronde tafel

Nu je de absolute boven- en ondergrens weet ken je de speelruimte in de afmeting van je nieuwe ronde tafel. De absoluut perfecte maat weet je echter nog niet. Dat hangt namelijk ook af van je smaak, het beoogde gebruik en andere factoren. Wil je even sparren over je eiken tafel? De vakmensen van www.tafels99.nl helpen je graag. In een vrijblijvend gesprek bespreken we je wensen en zul je ontdekken dat we eigenlijk alles kunnen leveren. Dát is het voordeel van maatwerk en een eigen meubelatelier. De offerte is, het spreekt vanzelf, natuurlijk geheel vrijblijvend.