Zeven vette jaren
Image default
Vakantie

Huur een auto en bezoek de beste wijnhuizen in de Algarve

De streek van de Algarve in Portugal is beroemd om zijn fantastische wijngaarden. Er zijn zoveel prachtige wijngaarden en wijnhuizen in de Algarve dat je tijdens je rondreis langs de wijndomeinen niet zal kunnen kiezen welke te bezoeken. Bovendien zal je tijdens je bezoek aan deze wijnhuizen versteld staan van het prachtige uitzicht op het platteland en de indrukwekkende uitzichten. Daarom is het een aanrader om te stoppen en een aantal van de beste wijndomeinen in de Algarve te bezoeken.

Veel van deze prachtige en adembenemende wijnhuizen liggen relatief dichtbij, terwijl je voor sommige een eindje moet reizen. De beste manier om deze beroemde wijngaarden en wijnhuizen in de Algarve te bezoeken is door een auto te huren. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven in het gebied en je zal het gemakkelijker vinden om van de ene wijngaard naar de volgende te reizen met een huurauto, autoportugal.nl heeft meer informatie. Er zijn ook veel B&B’s in het gebied die huurauto’s regelen om je tour door de wijnstreek te plannen. Je kan ook een vergelijking maken van de autoverhuurdiensten voordat je een auto huurt. Zo vind je de voordeligste autoverhuurdienst en zal je wijn nog beter smaken.

Hier zijn enkele van de beste wijnhuizen om te bezoeken in de Algarve met je huurauto.

  1. De wijngaarden van Quinta dos Vales

De eerste plaats om je wijntour in de Algarve te beginnen is bij het Quinta dos Vales Wijndomein. Op dit adembenemend mooie landgoed zijn de wijngaarden aangeplant over een uitgestrekt gebied van 18,36 hectare. De geschiedenis van deze wijngaard is nog niet zo oud: de eerste wijngaarden werden in 1998 aangelegd. Het streven naar uitstekende wijnen heeft dit wijnhuis vele nationale en internationale prijzen opgeleverd.

De specialiteit van dit wijndomein is dat het is uitgerust met enkele van de meest geavanceerde vinificatie technologieën. De wijnen hier worden gerijpt in Franse eiken vaten voor de perfecte smaak.

  1. De wijnkelder van Vila Vita Park

Gelegen in het hart van een 22 hectare groot subtropisch park, is dit een 5-sterren wijnverblijf dat bekend staat om zijn op maat gemaakte service en Portugese gastvrijheid. De bijzondere eigenschap van een bezoek aan dit wijndomein is het adembenemende en eindeloze uitzicht op de horizon dat naadloos aansluit op het weelderige groen van de tuinen en contrasteert met het glinsterende blauw van de Atlantische Oceaan in de verte. Dit is het beste wijnhuis om te bezoeken als je een zalige zonnige dag in Portugal wilt meemaken.

De wijnkelders hier hebben een gotische stijl en bevinden zich 8 meter onder de grond. De kelders zijn gebouwd met bakstenen uit Oostenrijk, Egypte en Griekenland. Tegenwoordig herbergt de wijnkelder meer dan 11.000 flessen wijn uit de hele wereld.

  1. Monte da Casteleja

Dit is een van de enige biologische wijnhuizen in de adembenemende Algarve. Dit biodynamische wijnhuis ligt in het westen van de Algarve en staat bekend om zijn biologische wijnen van hoge kwaliteit. De volle oranje wijn in combinatie met rosé en witte wijnen zijn de bekendste wijnen van Monte da Casteleja.