Zeven vette jaren
Image default
Gezondheid

Leer goed te ademen met de buteyko oefeningen

Door middel van ademen blijf je in leven, dat weet iedereen. Maar hoe kan je op de juiste manier gebruik maken van die ademhaling? Dat eer je door middel van de onze buteyko oefeningen. Je moet ademen juist op een goede manier uitvoeren omdat dit dus zo’n belangrijk onderdeel in je leven is. De manier van ademhalen kan zorgen voor voordelen aan je lichaam en kan sommige lichamelijke en mentale klachten zelfs ten goede komen. De buteyko oefeningen lijkt eenvoudig, maar als je deze op de juiste manier uitvoert is dat niet het geval, maar het is wel erg effectief om op een juiste manier te ademen.

Therapeut

Door de buteyko oefeningen te leren van een therapeut die hiervoor heeft geleerd, weet je zeker dat je de buteyko oefeningen ook op een goede manier uitvoert. Wanneer je dat niet doet heeft het helemaal geen zin om de oefeningen te doen, maar dat is natuurlijk juist wat je wil bereiken. Je doet het om er beter van te worden en door de buteyko oefeningen dus met een expert te oefenen wordt jouw ademhaling steeds beter en kan je ook in je eigen tijd en zelf werken aan de manier van ademhalen.

Russische arts

De buteyko oefeningen zijn afkomstig van een Russische arts die gespecialiseerd was in longen. Hij onderzocht allerlei aandoeningen die te maken hadden met longen wat weer in verband staat met ademhalen. Dit betreft bijvoorbeeld astma, allergieën en andere longaandoeningen. Hij ontdekte een manier om de ademhaling op de juiste manier te gebruiken en in te zetten om klachten te verhelpen. De oefeningen die hierbij horen zijn benoemd tot deze arts en worden de buteyko oefeningen genoemd. Over geheel de wereld worden deze oefeningen uitgevoerd en het blijkt erg effectief te zijn onder de mensen.