Zeven vette jaren
Image default
Onderwijs

Muziek- en dansworkshops, fun en leerzaam tegelijkertijd

Dans en muziek op school, maak er iets bijzonders van

Kinderen dansen graag, van als ze klein zijn. Zelf zingen is ook heel erg prettig. Zowel dansen als zingen geeft hen de mogelijkheid om nieuwe zaken te leren, nieuwe culturen te ontdekken en vooral ook zichzelf te leren kennen. Je school kan een bijzondere plaats innemen in het beleven van dans en muziek. Wanneer je als schoolhoofd beslist om muziek en dans op een regelmatige basis aan de kinderen aan te bieden, dan wordt dit een deel van hun leven. Ga eens op zoek naar een unieke muziek workshop of bekijk de mogelijkheden van dans workshops. Er zijn geen grenzen. Kies die workshops uit die het beste bij de cultuur van jouw school passen.

Je school als leerschool voor dans en muziek

Workshops, gegeven door een externe partner, zijn altijd net ietsje spannender dan de muziek- of gymklas. Eens een keertjes werken met een andere docent, eens andere muziek of dansstijl aanleren, verruimt de horizon van de leerlingen. Denk bijvoorbeeld aan een workshop dansen zoals Capoeria of het aanleren van muziekinstrumenten zoals een jembé. Staat stepdance of free running ver van hun leefwereld? Van zodra ze via een workshop hiermee hebben kennisgemaakt, kan het best zijn dat het plots hun favoriete activiteit wordt. Een workshop waarin ze een exotisch muziekinstrument leren bespelen of hun eigen song componeren… wie weet is dit het begin van een zangcarrière? Hoe fier zou je als schoolhoofd niet zijn als jaren later een van je leerlingen een topmuzikant wordt? Het kan allemaal starten in jouw school!

Maak een cultuurdag met muziek en dans

Heb jij in je school ook een jaarlijkse cultuurdag en heb je soms niet echt veel inspiratie meer wat het programma betreft? Een combinatie van workshops dans en muziek biedt de uitkomst. Als doel kun je je een mini-popconcert vooropstellen. Decors maken, de zangers aankleden, muziek leren maken en songs zelf schrijven of bijvoorbeeld DJ-techniek, je organiseert voor elke activiteit die nodig is een workshop. Hierbij wordt onderling samengewerkt. Het aanleren, de voorbereidingen, de repetitie en dan uiteindelijk de show, het wordt een onvergetelijke dag!

https://grotebroer.com