Zeven vette jaren
Image default
Tuin en buitenleven

Is het hebben van een brievenbus verplicht?

Als je het Nederlandse straatbeeld eens even goed onder de loep neemt, valt je wellicht direct op dat elke woning een eigen brievenbus heeft. Dat is lang niet overal zo. Vooral in landen buiten Europa kennen ze dit niet. Daar komt geen bezorger langs om brieven te bezorgen. Soms hebben ze kantoortjes met postbussen waar je dan terecht kunt als je post verwacht. Bij andere landen weet je dat je nog een rekening hebt open staan en ga je fysiek naar dat bedrijf om de rekening te betalen. Leuke post, zoals een verjaardagskaartje of vakantie kaartje? Dat kennen ze daar niet.

Minder post, dus geen brievenbus nodig?

Vroeger ontvingen wij in Nederland heel erg veel post. Rekeningen, bankafschriften, de tv gids, reclamefolders en leuke kaartjes. Het was altijd weer een verrassing wat er die dag in de brievenbus zou liggen. Dat spannende gevoel is er tegenwoordig eigenlijk niet meer. Ten eerste ontvangen we vrijwel nooit meer post en als we al post ontvangen, dan is het bijna nooit meer een leuk kaartje! Mensen houden elkaar via Whatapp en messenger op de hoogte waardoor een berichtje met de post sturen, eigenlijk overbodig geworden is.

Mensen vragen zich dan ook af of ze nog wel een brievenbus moeten aanschaffen? Moeten ze nog een brievenbus kopen? Of heeft dat vrijwel geen zin meer? Het antwoord op deze vraag is zelfs wettelijk vast gelegd. Het is namelijk zo dat je in Nederland verplicht een brievenbus dient te hebben. Een opvangbakje voor de post is bij wijze van spreken al voldoende. Maar er moet iets zijn om je post te kunnen ontvangen.

Ontvang je dus heel weinig post? Dan moet je toch een brievenbus aanschaffen. Misschien wil je er dan niet al te veel geld aan uitgeven. En dat kan. Bij https://www.yourmailbox.nl/brievenbussen

vonden we mooie betaalbare brievenbussen voor het ontvangen van post. De goedkoopste was slechts 30 euro. Dus dat valt best mee. En eenmaal gekocht, voldoe je aan je verplichting en kun je er ook weer jaren mee voor uit. Wil je naast post ook pakketjes ontvangen? Kijk dan eens bij desbetreffende website naar de pakektbrievenbus. Een mooie oplossing voor het ontvangen van pakketten bij jou thuis. Je hoeft dan niet in huis te blijven, maar de bezorger stopt jouw pakketjes in de speciale brievenbusbak. Ideaal voor de mensen die veel online shoppen!

https://www.yourmailbox.nl/