Zeven vette jaren
Image default
Dienstverlening

Rijbewijs ingevorderd

Te hard rijden of alcoholgebruik in het verkeer is nooit wenselijk. Wanneer het rijbewijs is ingevorderd vanwege te hoge snelheid of alcohol gebruik kan dat enorme gevolgen hebben. Bijvoorbeeld wanneer je afhankelijk bent van je rijbewijs om je beroep uit te kunnen oefenen, of wanneer jouw werk niet goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Gelukkig kun je snelrijbewijsterug.nl inschakelen om het rijbewijs sneller terug te krijgen. Snelrijbewijsterug.nl is gespecialiseerd in het terugkrijgen van rijbewijzen wanneer het gaat om:

Rijbewijs ingevorderd alcohol

Rijbewijs ingevorderd  snelheid

Rijbewijs ingevorderd  CBR

Het rijbewijs wordt opgestuurd naar de officier van justitie, het CVOM in Utrecht. De officier beslist binnen 10 dagen, gerekend vanaf de dag na de inbeslagname.

 

Invordering rijbewijs bij gebruik van alcohol in het verkeer

Bij alcoholgebruik in het verkeer zal het rijbewijs worden ingevorderd wanneer een gevorderd bestuurder meer dan 570 ug/l heeft geblazen en een beginnend bestuurder meer dan 350 ug/l heeft geblazen. 

 

Invordering rijbewijs bij te hoge snelheid

Bij een overschrijding van de maximum snelheid zal het rijbewijs ingevorderd worden nadat een bestuurder van een brommer 30 KM/u te hard heeft gereden.
Bij een ander gemotoriseerd voertuig vind de invordering plaats bij meer dan 50KM/u overschrijding. Dit na aftrek van een correctie van 4 km per uur.

 

Invordering CBR

Een rijbewijs kan ook worden ingevorderd door het CBR. Het rijbewijs is een vergunning. Wanneer iemand heeft aangetoond dat het niet op een goede manier kan omgaan met deze vergunning kan het CBR een maatregel opleggen. Over het algemeen is een invordering door het CBR een hardere maatregel. Hierdoor zal het meer tijd en moeite vergen om het rijbewijs terug te kunnen krijgen.