Zeven vette jaren
Image default
Dienstverlening

Vakkundig worden bijgestaan na letselschade

Helaas komt het nog steeds veel voor: letselschade na een verkeersongeluk of bedrijfsongeval waarbij het slachtoffer met levenslange gevolgen te maken krijgt. Het gaat in de meeste gevallen zowel om lichamelijke problemen / beperkingen als om mentale issues.

Verschil tussen jurist en advocaat

Als u te maken krijgt met een verkeers- of bedrijfsongeluk is het verstandig zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen in verband met het claimen van letselschade. Let wel, we hebben het over een advocaat en niet over een jurist. Het verschil? We leggen het uit. Als we het kort omschrijven is iedere advocaat jurist, terwijl zeker niet elke jurist advocaat is. Advocaten mogen procederen voor gerechtshoven en rechtbanken. De meeste juristen is dit niet toegestaan. Iemand mag zich pas advocaat noemen nadat hij / zij de universitaire master Rechtsgeleerdheid en de driejarige Beroepsopleiding Advocaten heeft gevolgd. Die beroepsopleiding leidt advocaten in spe voor op de praktijk. De advocaat-stagiair ‘loopt mee’ met een ervaren advocaat en volgt lessen. Na de beëdiging kan de advocaat zich specialiseren. Enkele mogelijkheden zijn arbeidsrecht, strafrecht, contractenrecht, echtscheiding en letselschade.

Erkende letselschade advocaten

Is iemand eenmaal benoemd tot letselschade advocaat dan blijft hij / zijn dat niet zomaar. Jaar in jaar uit vindt nascholing plaats. Worden de beroepsregels van de Nederlandse Orde van Advocaten niet nageleefd, dan kan een advocaat opgeroepen worden om voor de tuchtrechter te verschijnen. Professionele, erkende letselschade advocaten zijn lid van de LSA, de vereniging van letselschade advocaten die leden tot nascholing verplicht. Kortom als u een LSA-advocaat inschakelt weet u zeker dat u vakkundig wordt bijgestaan. In tegenstelling tot ‘advocaat’ is de titel jurist niet beschermd. Personen die een HBO of universitaire bachelor Rechten op zak hebben, mogen zich jurist noemen en aan de slag gaan als letselschade jurist. De opleiding, de verplichtingen en de bevoegdheden die gelden voor letselschade advocaten, zijn niet van toepassing op letselschade juristen.

Ervaren letselschade advocaat

Een bekende, gerenommeerde en zeer ervaren letselschade advocaat is Thomas van Dijk.  Als geen ander weet mr. van Dijk dat schade als gevolg van een ongeluk veel omvattender kan zijn dan in eerste instantie gedacht wordt. In de afgelopen 20 jaar heeft Thomas de meest uiteenlopende grote en kleine letselschade zaken behandeld. Tevens wordt hij veelvuldig geraadpleegd voor second opinion letselschade Zoetermeer en omstreken.

https://www.letselschadeadvocaatvandijk.nl/