Zeven vette jaren
Dienstverlening

Zakelijke Ethiek van een Accountant

Boekhouder is een vak waarin de accountant al zijn informatie correct moet verzamelen, en tegelijkertijd kijken naar wat het bedrijf verdient aan beslissingen die hij neemt. Een accountant is aansprakelijk voor het beantwoorden van alle vragen die worden gesteld over de winst of verlies van het bedrijf. Dit vak komt met veel verantwoordelijkheid.

Als een accountant zal je van tijd tot tijd beslissingen moeten nemen, of de situatie nu ethisch is of niet. Professionele ethiek is een belangrijk aspect van het vak van accountant. Een accountant moet competentie, vertrouwelijkheid, geloofwaardigheid en integriteit vertonen aan elk van zijn klanten.

Competentie
Dit betekend dat je een niveau van professionaliteit moet tonen, alsmede vaardigheden en kennis ontwikkelen die je nodig hebt als accountant.

Vertrouwelijkheid
Als een accountant moet je alle informatie vertrouwelijk houden tenzij je juridisch verplicht bent om informatie te overhandigen.

Integriteit
Integriteit komt ter sprake wanneer je moet communiceren met de bedrijfseigenaar om belangenverstrengeling te voorkomen.

Geloofwaardigheid
Als een accountant moet je informatie op een objectieve en redelijke manier communiceren.

Als een accountant is het jouw taak om het bedrijf en zijn strategieën te begrijpen. Heb je het idee dat het risico op een ethisch conflict ontstaat tijdens het maken van een besluit dan moet je onmiddellijk contact opnemen met de bedrijfsjurist. Er zijn misschien vele scenario’s waarin een bedrijf om de legale procedures heen probeert te werken, maar het is jouw taak als accountant om die op te volgen en het bedrijf daarin te begeleiden. Ben je niet de besluitmaker, dan neem je dit op met je leidinggevende.

Accountants staan bekend om hun eerlijkheid en het tonen van integriteit en competentie. Dus het is belangrijk voor een accountant om goede ethische praktijk te tonen. Het is zeer makkelijk om een gewenste baan te krijgen, het is erg moeilijk om je aan de regels te houden en ze te volgen. Als accountant draag je zorg voor de complete financiën van het bedrijf, dus het is erg belangrijk voor je om de zakelijke ethiek te respecteren en te volgen.

Er zijn vele accountants die je willen helpen bij het vinden van een baan, en velen zullen zelfs met je willen samenwerken, dus blijf online op https://offerte.nl/boekhouder kijken voor updates over jouw droombaan.

 

https://offerte.nl/boekhouder